Advocaat echtscheiding Oudenaarde & Zwalm

Als advocaat echtscheiding behandelen we bij advocatenkantoor Blondeel & De Pessemier alle juridische aspecten die bij uw echtscheiding komen kijken, gaande van het vraagstuk over de verdeling van de goederen van partijen tot het uitwerken van een regeling voor de kinderen.

Advocaat echtscheiding Oudenaarde Zwalm - Advocatenkantoor Blondeel & De Pessemier

Advocaten echtscheiding Oudenaarde & Zwalm – Advocatenkantoor Blondeel & De Pessemier

Waarom een advocaat echtscheiding?

Wanneer uw huwelijk strandt, is het zaak de scheiding zo sereen en correct mogelijk te laten verlopen. In eerste instantie wordt dan ook steeds getracht een minnelijke regeling uit te werken, waarbij wij u als advocaat echtscheiding adviseren en trachten een akkoord te formuleren dat voor alle betrokken partijen aanvaardbaar is.
Wanneer een minnelijke oplossing niet binnen de mogelijkheden ligt, staan wij u als echtscheidingsadvocaten bij tijdens de procedure voor de rechtbank.
Als advocaten echtscheiding begeleiden wij u u bij de uitwerking van een regeling voor de kinderen, het mogelijke recht op alimentatie en de begroting hiervan, een eventueel persoonlijk onderhoudsgeld, …
Ook wanneer er na de echtscheiding problemen ontstaan bij de naleving van de afgesproken of opgelegde regeling kan u bij ons als echtscheidingsadvocaten terecht.
Wanneer u getrouwd bent of wettelijk heeft samengewoond zal er vaak een gemeenschappelijk vermogen ontstaan zijn, waartoe zaken zoals de woning, de wagen of bankrekeningen kunnen behoren. Na de beëindiging van het huwelijk of de samenwoning moet dit vermogen verdeeld worden. Ook bij deze vereffening-verdeling kunnen wij u bijstaan.

Voorbeelden
advocaat echtscheiding

  • Minnelijke regeling echtscheiding
  • Recht op alimentatie
  • Begroting alimentatie
  • Persoonlijk onderhoudsgeld
  • Naleving opgelegde regeling echtscheiding
  • Vereffening – verdeling gemeenschappelijk vermogen
  • Regeling kinderen na echtscheiding
  • Bijstand procedure rechtbank

Veelgestelde vragen over echtscheiding advocaten

Wat is de specialisatie van echtscheidingsadvocaten?

Een advocaat echtscheiding specialiseert zich in alle juridische aspecten die bij een echtscheiding komen kijken, gaande van het vraagstuk over de verdeling van de goederen van partijen tot het uitwerken van een regeling voor de kinderen.

In welke rechtbanken vind je een advocaat echtscheiding terug?

Procedures inzake echtscheidingen worden behandeld door de familierechtbank.

Hoe kan een echtscheidingsadvocaat mij helpen?

Een advocaat echtscheiding kan u buiten de rechtbank helpen om tot een minnelijke regeling te komen met uw partner, of kan u vertegenwoordigen tijdens een gerechtelijke procedure.

Hoe verloopt de samenwerking met een advocaat echtscheiding?

Als advocaten echtscheiding geloven wij bij advocatenkantoor Blondeel & De Pessemier in een aanpak op maat en zullen, waar mogelijk, steeds trachten de minnelijke weg te bewandelen en tot een oplossing te komen die voor alle betrokken partijen aanvaardbaar is. Indien dit niet mogelijk is zullen wij als advocaten echtscheiding uw aanspraken formuleren voor de rechtbank.

Meer weten?

 

Graag meer informatie tijdens een persoonlijk gesprek? Contacteer ons gerust.